Actualitate
Acțiuni pentru prevenirea producerii de accidente rutiere

În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au aplicat 133 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 19.000 de lei, în urma unei acțiuni pentru prevenirea producerii de accidente rutiere. Ca măsuri complementare, polițiștii au reținut 11 permise de conducere și au retras 2 certificate de înmatriculare. De asemenea, oamenii legii au constatat 5 infracţiuni la regimul rutier.

În urma acțiunii de miercuri, 28 octombrie, polițiști din cadrul Biroului Rutier Craiova au oprit pentru control un bărbat de 54 de ani, din Craiova, care conducea un autoturism pe strada Brestei, din localitate. Cel în cauză a fost testat cu aparatul alcooltest care a indicat o concentrație de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, polițiștii au depistat un bărbat de 43 de ani, din Craiova, care conducea un autoturism pe Bulevardul 1 Mai, din localitate, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest care a indicat o concentrație de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tot polițiști din cadrul Biroului Rutier Craiova au fost sesizați cu privire la faptul că în parcarea unui centru comercial din Craiova a avut loc un accident rutier soldat cu pagube materiale. Polițiștii prezenți la fața locului au identificat conducătorul auto în persoana unui bărbat de 64 de ani din Craiova. Bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest care a indicat o concentrație de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbaţii depistaţi de poliţişti au fost conduși la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză, polițiștii au întocmit dosare penale pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Recomandăm tuturor participanţilor la traficul rutier să adopte o conduită preventivă în trafic, să respecte regulile de circulaţie şi indicaţiile poliţiştilor rutieri aflaţi în teren. De asemenea, le recomandăm să nu conducă vehicule sub înfluenţa băuturilor alcoolice! Consumul de băuturi alcoolice constituie un factor de risc asupra traficului rutier, influenţând în mare măsură producerea accidentelor întrucât alcoolul reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi a auzului conducătorilor de autovehicule.

Care sunt majusculele din cuvântul : LupaMea?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.