Actualitate
Acțiune a polițiștilor în cartierul Brestei

Polițiștii craioveni au organizat o acțiune de amploare în cartierul Brestei, în cadrul căreia au verificat 130 de autovehicule și au legitimat 170 de persoane. Oamenii legii au aplicat 36 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 12.000 lei. La acțiune au mai participat, alături de poliţişti din cadrul Secţiilor 1-6 Poliţie Craiova, și jandarmi, militari şi poliţişti locali. 

"Activităţile s-au desfăşurat în intervalul orar 12.30-14.30, perioadă în care forţele de ordine au verificat, în zonele respective, peste 130 de autovehicule şi au legitimat aproximativ 170 de persoane.
De asemenea, persoanele respective au fost verificate şi din perspectiva respectării prevederilor ordonanţelor militare.
Astfel, pentru nerespectarea obligațiilor privind restricțiile de circulație, dar şi pentru abateri la regimul circulaţiei rutiere, forţele de ordine au aplicat 36 de sancțiuni contravenţionale în valoare de peste 12.000 de lei.
Aceste activităţi de control se desfăşoară în permanenţă de forţele de ordine, scopul acestora fiind verificarea respectării interdicţiilor impuse prin ordonanţele militare.

Reamintim totodată faptul că, începând cu această noapte, valoarea amenzilor ce pot fi aplicate de autorităţi va creşte, cuantumul fiind cuprins între 2.000 şi 20.000 de lei pentru persoane fizice, respectiv 10.000 şi 70.000 de lei, în cazul persoanelor juridice.
În plus, au fost introduse și sancțiuni complementare pentru cei care nu respectă prevederile legale, după cum urmează:
-confiscarea bunurilor destinate, folosite sau rezultate din contravenție;
-interzicerea accesului la respectivele bunuri, prin aplicarea sigiliului de către organele abilitate;
-suspendarea temporară a activității;
-desființarea unor lucrări;
-refacerea unor amenajări.
Măsurile complementare de sancțiune vor fi aplicate în funcție de natura și gravitatea faptei", se arată într-un comunicat al IPJ Dolj. 

La ce ora se bea ceaiul de la ora 5?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.