Actualitate
Detaşamentul de apărare antiaeriană, parte componentă a Grupului de luptă NATO, s-a întors acasă

Vineri, 12 octombrie, începând cu ora 11.00, în Piaţa "Mihai Viteazul" din Craiova va avea loc ceremonia de repatriere a detaşamentului de apărare antiaeriană generat de Batalionul 205 Apărare Antiaeriană “General Gheorghe Pârvulescu”, din cadrul Brigăzii Multinaţionale Sud-Est.

Detașamentul  format din 120 de militari, având în dotare tunuri antiaeriene de calibrul 35 mm OERLIKON, a fost dislocat în Polonia în perioada martie - septembrie 2018 ca parte a Grupului de luptă NATO condus de SUA, având misiunea de a asigura prezenţa înaintată consolidată, în sistem rotațional, în nord-estul Alianţei, în conformitate cu măsurile adoptate în cadrul Summit-ului de la Varșovia.

La ceremonie participă oficialităţi din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, reprezentanţi ai administraţiei publice locale şi familiile militarilor.  Jurnaliştii care doresc să participe la activitate sunt aşteptaţi în Piaţa Mihai Viteazul din Craiova, începând cu ora 10.30.

La ce ora se bea ceaiul de la ora 5?
Declaraţia zilei

„Clar, cartele electronice RAT nu vor fi disponibile la toate punctele din Craiova pentru că, de exemplu, în unele zone, ni se sparge toneta și de două ori pe seară.  Vor fi disponibile în zonele centrale, cu trafic, ca să ne protejăm și noi”- Sorin Manda, City Manager. 

© Copyright 2008 - 2020 Lupa. Toate drepturile rezervate.